MICHAEL AWOUTERS EN VÉRONIQUE HENDERIX

Veronique Henderix volgde viool en samenspel aan de Muziekacademies van Sint-Truiden en Maasmechelen. Als afsluiting behaalde ze er de regeringsmedaille voor viool. Haar hogere muziekstudies deed ze o.a. aan het Lemmensinstituut te Leuven waar ze de Laureaatsdiploma’s voor viool en kamermuziek behaalde. In 1994 volgde het hoger diploma viool in de klas van Guido De Neve. In 2004 behaalde ze het universitaire meesterdiploma voor viool aan het Lemmensinstituut (departement van de K.U.-Leuven). Véronique volgde meestercursussen bij Theo Olof en Ida Haendel.

Violist Michel Awouters volgde viool aan de Academies van Maaseik en Dilsen en daarna aan de Muziekhumaniora te Brussel in de klas van Hilde Van Keer. Hogere muziekstudies deed ook hij aan het Lemmensinstituut te Leuven waar Laureaatsdiploma's viool en kamermuziek en in 1993 het hoger diploma voor viool met grote onderscheiding behaald werden. In 2004 behaalde ook hij het meesterdiploma viool. Michel studeerde aan de befaamde Frans Liszt Academie te Boedapest en werd lid van I Fiamminghi.

Veronique en Michel tourden een aantal jaren door Europa met het Johann Strauss-Orkest van André Rieu. In 1996 richtten ze het Limburgs Strijkkwartet op waarmee tot 2012 regelmatig optredens werden verzorgd. Maar ze zijn ook te beluisteren in de formaties 2 violen, 2 violen en piano, viool en piano. Vanaf 2012 zijn er regelmatig optredens tesamen met de BOWs. Dit is het strijkerstrio van de 3 kinderen (Bérénice, Olive, Willem). Veronique en Michel werken regelmatig samen met diverse koren en België en Nederland.